Contribution à la modélisation de la qualité de l'orge et du malt pour la maîtrise du procédé de maltage.


  • Ajib, B. (2013). Contribution à la modélisation de la qualité de l'orge et du malt pour la maîtrise du procédé de maltage. Vandœuvre-lès-Nancy (France), Université de Lorraine, Doctorat, 207.
Type Thesis
Year 2013
Title Contribution à la modélisation de la qualité de l'orge et du malt pour la maîtrise du procédé de maltage.
Academic Department Laboratoire Réactions et Génie des procédés
City Vandœuvre-lès-Nancy (France)
University Université de Lorraine
Label U14_2013
Number of pages 207
Thesis type Doctorat
Endnote keywords Barley, malt, malting
Abstract In order to monitor malt quality in the malting industry, despite yearly variations in the barley quality, a large number of barley samples were analysed using conventional (Moisture, Protein and ß-glucan content) and FTIR Mid-InfraRed spectroscopy. The experimental dataset included barley from 3 harvest years, two barley species, 77 barley varieties, and two-row and six-row barley, from 16 cultivation sites. For each sample, the malt quality indices were also assessed according to EBC standards.
Author address g.sinnaeve@cra.wallonie.be
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Authors Ajib, B.