Attachée scientifique

Adeline LEFEVRE
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Les articles de Adeline LEFEVRE

Use of forage resources and autonomy, two complementary approaches to improving the sustainability of dairy farms
The analysis of 99 Walloon dairy farms shows that the efficient use of forage resources improves the economic results of the farm, while high autonomy has a greater effect on its environmental...

Des leviers pour améliorer l’utilisation des ressources fourragères
Lefevre, A. , Lefevre, A. , Chamberland, N. , Battheu, C. & Froidmont e, (2021). Des leviers pour améliorer l’utilisation des ressources fourragères Wallonie Elevages Mars 2021,...
EFFORT
Transition to efficient use of forage resources in dairy farming: a case of precision in farm feeding

Evolution vers une meilleure utilisation des ressources fourragères en élevage laitier
Chamberland, N. , Lefèvre, A. , Lefèvre, A. , Turlot, A. , Decruyenaere, V. & Hennart, S. (2020). Evolution vers une meilleure utilisation des ressources fourragères en élevage...

Rapport d'activités du projet Effort
Froidmont, E. (2020). Rapport d'activités du projet Effort.

Listing d'indicateurs d'efficiences et de performances des systèmes laitiers wallons
Lefèvre, A. (2020). Listing d'indicateurs d'efficiences et de performances des systèmes laitiers wallons.

Effect of red clover silage or soybean meal intake by dairy cows on milk equol concentration
Lefevre, A. , Focant, M. , Daems, F. , Larondelle, Y. & Froidmont, E. (2018). Effect of red clover silage or soybean meal intake by dairy cows on milk equol concentration. Poster...

Optimizing the dairy cows feeding in order to produce milk from high nutritional value with low environnemental impact.
Froidmont, E. , Lefèvre, A. , Larondelle, Y. & Focant, M. (2018). Optimizing the dairy cows feeding in order to produce milk from high nutritional value with low environnemental...

Optimizing the dairy cows feeding in order to produce milk of high nutritionnal value and low environnemental impacts
Froidmont, E. , Lefèvre, A. , Larondelle, Y. & Focant, M. (2018). Optimizing the dairy cows feeding in order to produce milk of high nutritionnal value and low environnemental...